Categorii
Web Development

Custom development domains pe localhost

Share

Ca si developer de multe ori esti prins in mai multe proiecte, posibil de la firme diferite, iar managementul lor local poate deveni complicat in orice secunda.

Am fost in cazul in care am lucrat la proiecte grupate in trei categorii de la multiple companii si imi era greu sa memorez URL-ul pentru fiecare, deoarece structura link-ului devenea gen: localhost/work/nume-companie/proiect/staging . Deseori se complica structura cu un alt nivel pentru efectuarea unui anumit test, ceea ce complica lucrurile si mai mult. Daca esti in cazul in care trebuie sa tii minte maxim 5-6 URL-uri de genul, nu cred ca este foarte greu, dar cand ajungi la ordinul zecilor, devine complicat si poti pierde timp pretios. Crearea unui domeniu virtual pe localhost poate rezolva aceasta problema.

Ca sa creezi un domeniu virtual incepi prin adaugarea domeniului dorit in fisierul hosts din C:/Windows/System32/Drivers/etc ca in exemplul de mai jos. Poti folosii orice nume doresti si orice extensie doresti, eu personal folosesc .dev si .test.

[gist id=”771663dc7d220971db50″]

Dupa ce notezi domeniul in fisierul hosts, este timpul sa adaugi domeniul si in apache, eu folosesc xampp, asa ca am adaugat codul din exemplul de mai jos in fisierul xampp/apache/conf/extra/httpd-vhosts.conf apoi faci un restart la xampp/apache.

[gist id=”2538743b1346a54dde17″]

Cu exemplele de mai sus am creat doua domenii, nume.dev si nume.test. La accesarea nume.dev se vor deschide fisierele din c:/xampp/htdocs/companie/proiect, iar name.test va deschide fisierele din c:/xampp/htdocs/companie/proiect/test .

Legat de denumiri si organizare, puteti fi creativi.

Cheers!

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *