Categorii
Online

Din online #3 – WordPress Calypso, Moz Content, Star Wars.

Share

Au trecut deja 12 zile de la ultima editie #dinonline. In aceasta editie avem schimbari importante de la cel mai mare jucator online WordPress, plus update-uri si alte schimbari importante.

01. Aplicatii finaliste in #24HcodING

#24HcodING a fost un super hackathon organizat de banca ING cu scopul inventarii aplicatiei care sa schimbe viitorul banci. Aplicatiile finaliste sunt: Pay by Heart, Healthy Banking, Synapse si PayING Pass. Aplicatiile de pe locul 1 si 3 sunt create de programatori Romani. Good job guys!

02. Google si Star Wars

Se pare ca Google sarbatoreste noul film Star Wars: The Force Awakens cu un nou landing page special. Dar asta nu este tot, odata ajuns pe landing page iti poti alege partea, abea dupa ce alegi de ce parte esti o sa descoperi adevarata interactiune. O sa ma opresc aici. Enjoy!

03. Beans – WordPress theme framework

Recent am observat ca s-a lansat un nou framework pentru temele WordPress care mi-a atras atentia destul de mult. Beans vine cu un API super incredibil, ceea ce il face asa puternic. Exista un modul care iti permite sa adaugi campuri meta pentru orice tip de content ( post, page, term etc ). Desigur tot API-ul din spatele framework-ului Beans este puternic documentat. Puteti arunca un ochi la el aici sau sa faceti fork aici.

04. CSS Hero v2.0

CSS Hero este un plugin WordPress care te ajuta la customizarea temei tale. Zic ei ( deoarece eu inca nu l-am testat ) ca se integreaza perfect cu cele mai populare teme si pluginuri WordPress. Versiunea 2.0 aduce stiluri/optiuni predefinite pentru ( butoane, fonturi, culori, fundaluri, patterns ), functia de theme skins care te ajuta la crearea si schimbarea de skin-uri pe tema ta ( destul de ciudata chestia, m-a facut curios ), posibilitatea de a creea tooltips si interfata este acum retina-display. Pretul pluginului incepe de la $29/an $14/an si poate fi achizitionat de aici.

05. The Core – Tema noua de la ThemeFuse

ThemeFuse a lansat recent o noua tema WordPress premium. The Core vine cu features precum visual page builder, sliders ( included ), mega menu, events function si sticky header. Multe din acestea pot fi realizate numai cu ajutorul unui plugin dar in The Core sunt incluse in tema.

06. WordPress Calypso

In cazul in care crezi ca WordPress ramane in urma cu tehnlogia, este timpul sa iti schimbi ideea. Este adevarat ca WordPress mai are multe de imbunatatit inainte de a ajunge la standardele din ziua de azi, dar 25% din toate website-urile din lume folosesc  aceasta platforma. Aceasta paltforma a creat o piata noua in domeniu IT si sute de afaceri noi.

WordPress Calypso este numele de cod pentru construirea noii interfete de administrare WordPress.com. O interfata care este bazata pe un API puternic si care are in spate nodejs, express, React.js, Flux si wpcom.js. Odata cu noua interfata, vine si un val de aplicatii desktop care te ajuta la managementul website-urilor de pe wordpress.com . Aplicatia este disponibila numai pentru Mac, urmeaza si lansarea aplicatiei pentru Windows. Iar partea cea mai buna este ca tot codul se gaseste pe Github!

07. MOZ Content

Noul tool de la Moz se numeste Content. Un tool care te ajuta sa iti imbunatatesti continutul de pe website sau blog, sa gasesti idei noi de continut si in acelasi timp sa verifici concurenta. Un trial limitat este disponibil, dupa expirarea perioadei de trial tool-ul va costa $59/luna.

08. Istoria comertului online Romanesc

Participantii de la conferinta GPeC au primit ieri o brosura foarte interesanta pe care organizatorii evenimentului au fost de acord sa o faca publica pe blog-ul conferintei. In brosura se ilustreaza in ordine cronologica foarte multe cifre si pasi importanti din industria ecommerce din Romania.

09. Smiley participa la Hour of code

Hour of code, initiativa care sustine ca orice elev ar trebui sa invete programare are in spate foarte multe nume mari si companii precum Google, Microsoft, Verizon, Salesforce. Recent initiativa a prins amploare in Romania si Smiley s-a decis sa se alature.

10. Google+ Redesign

In timpul research-ului, Bradley Horowitz, Vice President, Photos and Streams si Luke Wroblewski, Product Director la Google, au aflat ca sectiunile Comunitate si Colectii sunt cele mai utilizate. Desigur acestea doua au fost focusul principal in acest redesign, dar nici stream-ul utilizatorului nu a fost uitat, a primit si el un mic update. Pentru a usura navigarea pe platforma au fost eliminate doua functii importante, functiile de creare evenimente si sondaje, astfel in noua versiune G+ numai utilizatorii aplicatiei Android vor putea creea evenimente si sondaje.

11. Twitter renunta la counter

In timp ce Facebook introduce noi metode de counting, Twitter considera ca acest lucru este de moda veche si asa ca elimina counter-ul din buttonul Twitter. Platforma se afla intr-o completa modernizare, ea renunta Cassandra Database in favoarea lui „Manhattan”. Modulul de contorizare al tweet-urilor este ultimul modul care ruleaza pe Cassandra Database, acesta este principalul motiv pentru care platforma a renuntat la aceasta functie.

Si eu, ca si voi, mi-am pus problema ce o sa se intample cu API-ul lor, adica acel JSON micut de unde preluam numarul de tweets. Din pacate si el a cazut odata cu eliminarea contorizarii din buton. Twitter folosea acel API strict pentru wiget-urile proprii, practic el nu este responsabil pentru defectarea anumitor produse ( ex. pluginuri WordPress ).

12. Drupal 8

Desi nu sunt un fan Drupal obisnuiesc sa ma mai uit peste el din cand in cand. Noua versiune vine cu editor WYSIWYG in context, responsive HTML5 output, compatibilitate WAI-ARIA si compatibilitate PHP7, PostgreSQL, SQLite plus alte mici modificari, un log complet poate fi gasit aici.

Cheers!

Share

Un răspuns la “Din online #3 – WordPress Calypso, Moz Content, Star Wars.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *