Categorii
Online

Din online #7 – Fogbugz, 360 videos, Adobe Voice

Share

Timpul trece si tot mai multe afaceri si brand-uri din categoriile online si tech avanseaza, fac update-uri si lanseaza produse noi. Observ o influenta mare din partea lui Adobe in lumea aplicatiilor pentru dispozitivele mobile. Pe zi ce trece observ cate o aplicatie noua lansata de Adobe.

01. Google Chrome va fi mai rapid

Ilya Grigorik, Inginerul responsabil de performanta web la Google ne-a comunicat acum cateva zile ca noul algoritm de compresie va fi lansat in urmatorul update Google Chrome. Noul algoritm se numeste Brotli compression si va fi capabil sa comprime datele cu pana la 26% mai bine decat vechiul algoritm.

02. Trei functii noi lansate de Bitbucket

Bitbucket face un release major prin care aduce trei functii care avantajeaza colaborarea la distanta. Pe langa cele trei functii noi observ si mici schimbari de design, ceea ce nu ar strica sa fie mai dese, la toate produsele Atlassian.

  1. Smart mirroring
    • Permite echipelor sa impartaseasca un repository mult mai rapid, chiar si pe distante foarte lungi.
  2. Git Large File Storage
    • Permite echipelor care colaboreaza la distanta, sa colaboreze pe orice tip de fisiere, fie ele modele 3D, video-uri etc, cu o dimensiune foarte mare intr-un timp foarte scurt.
  3. Bitbucket Projects
    • Noua functie permite echipelor sa organizeze mai multe repository-uri intr-un singur proiect.

03. Facebook face tool-ul Transform open-source

Transform de la Facebook, este un tool care reduce dimensiunea filmuletelor 3D 360° cu pana la 25%. Transform este disponibil pe profilul oficial Facebook de Github. Alte proiecte pe care Facebook le-a facut open-source in ultima vreme sunt: Nuclide IDE sau React Native.

04. FogBugz este disponibil pentru instalarea pe server

FogBugz, SaaS folosit pentru debugging, este disponibil pentru a fi instalat pe server. Am discutat despre el in acest articol.

Pretul mi se pare prea mare, el incepe de la $10.000/an. Personal cred ca iti poti construi propria solutie custom cu acest buget.

05. Adobe Voice 2.0 disponibil si pentru iPhone

Cu toate ca Adobe Voice one este disponibil pentru iPad de cativa ani, compania a decis sa acapareze si utilizatorii de iPhone cu versiunea 2.0 a aplicatiei.


La sfarsit de articol doresc sa va reamintesc ca sunt in cautarea unui logo pentru seria de articole #dinonline. Detalii aici.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *