Categorii
Online

Din online #9 – Adobe, Mixpanel, Oracle

Share

Yep, avem iar ceva nou de la Adobe, stiu si eu m-am saturat dar imi place initiativa lor.

01. Microsoft a facut framework-ul CNTK aka Brain (AI) open-source

Microsoft CNTK ( Computational Network Toolkit ) sau Brain, este framework-ul din spatele lui Cortana sau Skype Translate. Framework-ul a fost facut gratuit din luna aprilie 2015 dar fara drepturi comerciale, acum este 100% gratuit pe Github.

02. Facebook va inchide Parse

Parse este un serviciu de tip MBaaS ( mobile backend as a service ) oferit de Facebook in gama de produse Facebook for Developers. Mai exact, cu ajutorul Parse un developer poate creea back-end-ul unei aplicatii, adica locul de unde el organiza aplicatia, de exemplu poate vizualiza baza de date cu utilizatori sau poate trimite notificari catre utilizatori. Facebook anunta ca Parse se va inchide incepand cu 28 Ianuarie 2017. Mai multe detalii aici.

 

03. Oracle va elimina pluginul Java pentru browser in urmatorul release Java

Pluginul Java pentru browsere este folosit pentru a rula mici programe Java direct in browserul web, problema este ca are multe vulnerabilitati, ingreuneaza pagina si trebuie sa il instalezi daca browserul nu il are instalat. Urmatorul update Java este programat undeva in cursul acestui an, nu are o data fixa. Intre timp developeri sunt rugati sa migreze catre noua tehnologie oferita de Oracle, Java Web Start.

 

04. Aplicatia Mixpanel pentru iOS

Mixpanel, aplicatie SaaS care te ajuta in analizarea comportamentului utilizatorilor anunta lansarea unei aplicatii iOS, astfel vei putea vizualiza datele si pe tableta sau telefon. Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata de aici.

05. Adobe lanseaza oficial Adobe Portofolio

Noul tool disponibil gratuit cu Adobe Creative Cloud se numeste Adobe Portofolio. Inca nu l-am testat dar sunt destul de confuz, deoarece in momentul cand Adobe a cumparat Behance, a cumparat si Behance ProSite. Numele de domeniu ( myportfolio.com ) poate fi si el destul de confuz dar este util deoarece un portofoliu va arata asa: nume.myportfolio.com .

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *