Categorii
Online

Din online #10 – Ctrl-D, Sketch, Macaw – Editie aniversara

Share

Cand am inceput sa scriu seria #dinonline nu am crezut ca o sa ajung la editia zece, nu am crezut in ea practic. Acum am tot felul de idei awesome despre aceasta serie de articole, cu cativa dintre voi am discutat deja viitor acestei serii de articole. Ramane sa fac si un sondaj public la momentul oportun. In momentul de fata am pe blog in medie 40 de cititori pe zi, din care mai bine de 60% vin de pe tag-urile si articolele din seria #dinonline.

Primul milestone consta in a ajunge la editia #10 si sa am un mic logo pentru aceasta serie, o mica reprezentare grafica, o identitate vizuala. Am organizat un concurs pe blog, din pacate au fost numai doi participanti, dar am dat premiul la amandoi ( nu impartit ). In urmatorul milestone vreau sa ajung la editia #100 si posibil sa implic seria in diverse campanii de marketing.

In aceasta editie avem schimbari importante la anumite produse foarte folositoare web designului.

01. Ctrl-D dispune de o sectiune de job-uri

Recent am observat ca revista online Ctrl-D a lansat o sectiune de joburi. Joburile se impart in trei categorii: design, development si digital. Romania chiar avea nevoie de platforme cu joburi specifice acestor nise, bestjobs si ejobs sunt de domeniul trecutului pentru era digitala. Reamintesc in aceasta categorie alte doua initiative, ci anume SmartDreamers si eComJobs.

02. Facebook livestream pentru utilizatorii de iPhone din SUA

Facebook permite tuturor utilizatorilor de iPhone din Statele Unite ale Americii sa faca livestream. Mai exact, functia face status update live, adica in loc sa filmezi ceva si sa urci pe timeline-ul tau Facebook, poti face live streaming. Astept functia si in Romania, cu siguranta va fi un mare plus pentru vloggeri.

03.Google Webmasters Guideline are un nou update

Barry Schwartz anunta pe data de 28 Ianuarie, pe pagina lui de Google+ ca noua versiune de Google Webmasters Guideline este online. Va las pe voi sa cititi despre schimbari aici, va spun doar ca se va pune mare accent pe usability in SEO.

04. Airmail este disponibil pentru iOS

Cand eram utilizator iOS aveam o problema mare, gestionarea adreselor de email pe clientul de email de pe iPhone 4 daca tineam 4-5 adrese de email nu reuseam sa trimit un email scurt in mai putin de 10 minute. Aplicatia are foarte multe integrari si este compatibila cu toate serviciile de email. Ea costa numai $4.99 si se gaseste in AppStore.

05. Macaw este cumparat de InVision

Macaw este un soft care iti permite sa faci designul unei pagini web, similar cu crearea unui layout in Photoshop, iar el iti face export la codul HTML, inclusiv responsive.

In ultimele luni nu am mai primit nici un update de la ei. Se pare ca cei trei ingineri care au construit soft-ul nu s-au descurcat foarte bine la capitolul marketing. Programul a fost cumpara de SaaS-ul InVision, soft online de prototypeing si pentru managementul fisierelor de design.

06. Sketch App a facut update la versiunea 3.5, ce aduce nou?

Daca esti designer UI ( se include si web-ul acolo, tot o interfata este nu? 🙂 ) si esti si utilizator Apple, trebuie sa uiti de Photoshop deoarece performanta si functiile Sketch sunt mult mai bune. In noul update nu au fost adaugate functii noi dar au fost reparate bug-uri care stresau designerii de ceva vreme.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *