Categorii
Online

Adminyo – WordPress Dashboard simplificat pentru clienti

Share

Am în draft un super articol despre simplificarea dashboard-ului pentru clienți care urmează să fie postat undeva în viitorul apropriat, până atunci o sa vă vorbesc despre Adminyo. Adminyo este un plugin WordPress care îi ajută pe utilizatorii de website-uri bazate pe WordPress sa își simplifice lucrul în dashboard.

El este creat de către echipa Vagabond Labs din Timisoara, echipa formată din 6 membrii. Echipă care s-a unit datorită acestui proiect.

Features

Pluginul se bazează pe trei functionatăți mari și late.

Quick Search

Imediat după activarea pluginului vei observa o schimbare majora in dashboard-ul tău. În partea de sus va fi disponibilă o nouă bara de search cu ajutorul căreia vei putea cauta rapid printre postari, pagini sau produse WooCommerce.

Pin to Dashboard

Cu ajutorul acestei functionatăți vei putea salva postarile tale importante pe moment. La fiecare postare, va exista un buton de PIN, odată apăsat vei putea vedea postarea mereu in partea sus a paginii din dashboard.

Floating Action Button

Butonul va apărea pe pagina de editare a postării, în colțul din dreapta-jos. El preia funcțiile de baza pentru editarea și salvarea articolului. Scopul lui este acela de a putea salva articolul chiar daca esti undeva în josul paginii.
La prima vedere pare chiar inutil, personal aș afișa butonul numai după ce utilizatorul iese din viewport.

Upcoming Features

Discutând cu baieții de la Vagabond Labs am avut ocazia să aflu câteva features care urmează să fie implementate în plugin. Cea mai importantă funcționalitate este remake-ul organizatorului media din WordPress. Pe lângă comentariile din WordPress, Media Library este următoarea gaură neagră.

Printre alte funcționalități se numără posbilitatea de a face search prin toate custom post type-urile disponibile în temă și îmbunatățirea Floating Action Button, mai exact el va avea opțiuni personalizate în funcție de pagina pe care se află utilizatorul.

Un alt mic feature va fi posibilitatea de a face drag-and-drop pentru postarile din bara de pin ( adăugate cu funcția de Pin to Dashboard ).

Bad Stuff

Scopul acestui plugin este îmbunătățirea experienței utilizatorului ( UX ) problema este ca în momentul de fața are anumite scăpări care pentru anumiți utilizatori par bad UX.

Orice utilizator care folosește un produs open-source trăiește cu frica că se poate strica orice, în orice moment. De aceea consider necesară brănduirea secțiunii de search cu numele sau logo-ul pluginului. Astfel utilizatorul va știi de unde a apărut aceea bară.

Tot după activare am observat că funcția de Auto-Collapse Menu se activează instant, lucru care nu este ok pentru utilizator, adică el are deja un button de Collapse Menu.

Consider că este un plugin cu potențial și abia aștept alte features integrate în el. Features de altfel benefice pentru promovarea lui. Daca doriți sa îi ajutați pe baieții de la Vagabond Labs, vă rog sa lăsați un comentariu cu ce îmbunatațire va doriți de la Dashboard-ul vostru.

 

  Vezi Demo     Download

Share

4 răspunsuri la “Adminyo – WordPress Dashboard simplificat pentru clienti”

Un plugin cu un potential destul de bun,mai ales ca ajuta foarte mult un client sa identifice ce doreste exact fara sa mai fie nevoit sa vada tot ce ofera wordpress-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *