E bun…că-i de la bunica

Mno…afara sunt 35 de grade și mergi așa liniștit pe stradă și te întâlnești cu bezmeticu’ de coleg de bancă pe care l-ai avut în generală. Stătea cocârjit în fața unui unui tonomat de lapte nepasteurizat chinuinduse să nu scape petul de 3L cu eticheta de Noroc din mână, în timp ce lăpticul picura de nebun în toate directiile.

Cand m-a văzut a ținut morțiș să îmi împărtășească secretele vieții veșnice, cum a crescut el mare și voinic, cum alimentele ca la bunica de acasă i-au dat lui putere dar și generațiilor anterioare lui, precum tacsu’, al cărui ficat plutește în derivă bine înmuiat în suc propriu, dar în rest este ok, pentru că manâncă numai produse de la țară, facute de bunici.

Apoi am ținut și eu morțis să îi împărtășesc cateva informații dobândite în timpul dietei iar respectivul a fost foarte uimit de faptul că trebuie să manânci în funcție de stilul de viață pe care îl ai. Așa că 3000-4000kcal venite din slănină, smântană foarte grasă sau pâine cu cartofi este o dietă grozavă pentru bunicăta care muncea cu fizicul 10 ore pe zi, pentru tine care ești șofer nu înseamnă decât surplus caloric. Dar oricând poți cumpăra un ceiuc de la generația “eco” și slăbești instant.

Nu vă faceți griji, după generația “de la bunica/de la țara” urmează generațiile “gluten free”, “eco”, “vegan”, “organic”.

Credit foto: Cathal Mac an Bheatha

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *