Categorii
Online

Din online #4 – PornHub, Adobe Animate, PowerApps.

Share

Stiu ca a trecut foarte mult timp de la ultima editie dar am trecut printr-o perioada „neagra”. Aceasta editie este destul de mica, dar editia cu numarul 5 este scrisa si va fi publicata in urmatoarele zile.

01. Microsoft lanseaza PowerApps

PowerApps este noul produs Microsoft care te ajuta sa creezi aplicatii pentru iOS, Android sau Windows Mobile fara sa te atingi de cod. Mai exact se foloseste de diverse conditii si metode ca sa manipuleze continutul preluat cu ajutorul API-ul diverselor servicii online precum Dropbox sau Salesforge. Este un fel de Zapier sau IFTTT doar ca rulezi aplicatia nativ.

02. CSS Flexbox pe IE8!

Echipa 10Up a construit un mic plugin JavaScript care aduce compatibilitatea CSS Flexbox pe IE8, pluginul poate fi gasit pe npm sau Github.

03. Apple a facut limbajul de programare Swift gratuit

Deoarece Apple doreste sa atraga cat mai multi programatori catre limbajul lor de programare Swift, l-au publicat gratuit pe Github. Odata cu publicare lui, Swift a primit si un nou website care poate fi vizitat aici.

04. Adobe transforma Adobe Flash Professional CC in Adobe Animate CC

Din pacate Flash nu este 100% mort, inca. Noul soft de animatie va intra in productie la inceputul anului 2016. Flash Professional va ramane in continuare disponibil pentru cine doreste sa il foloseasca.

05. Facebook Page Plugin primeste doua functii noi: messages si events

Cu functia messages utilizatorii website-ului vor putea interactiona cu staff-ul paginii direct din pagina web. Pentru magazinele online cu autentificare prin Facebook aceasta functie poate inlocui functia de live chat.

Cea de a doua functie, events, iti permite sa creezi evenimente din pagina ta Facebook si sa promovezi evenimentul direct in websiteul tau cu ajutorul unui mic cod embed. Ideea principala din spatele acestei functii este sa pastrezi evenimentele in pagina ta si sa mentii detaliile evenimentului intr-un singur loc.

06. Apple a cumparat Faceshift

Faceshift, companie infiintata la Zurich – Elvetia, a fost cumparata de Apple in aceasta toamna. Faceshift este o companie specializata in tehnologia Motion Capture, o tehnologie care aplica emotiile si expresiile faciale pe un model 3D. Tehnologia Faceshift a fost folosita si in ultimul film Star Wars: The force awakens

07. The Unsplash Book

In editia trecuta #dinonline am scris despre API-ul oferit de Unsplash. In spatele Unsplash se afla echipa crew.co, se pare ca baietii se tin de treaba si promoveaza proiectul lor tot mai mult. Scopul acestei carti este de a promova fotografii care si-au publicat pozele gratuit pe website-ul Unsplash . Cartea a fost fondata pe Kickstarter. Campania a strans peste $100k!

08. PornHub ofera giftcards

De acest craciun, PornHub a lansat o campanie video foarte interesanta. Nu o sa mai zic nimic despre ce se intampla in reclama, no spoilers. 😀 Interesant este ca traim intr-o lume in care companiile din nisa adult au departamente de marketing decente. Enjoy:

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *