Categorii
Online

Din online #5 – Netflix, Amazon, Oculus Rift

Share

Long time no see, știu, dar am fost ocupat cu altele, o să vedeți în câteva zile în noul articol din #dacato. Ca să păstrez introducerea pe scurt: m-am decis să fac #dinonline mult mai scurt, ca să fie mai eficient, maxim cinci chestii noi apărute, o dată la două-trei zile. Acesta va fi ultimul cu opt chestii în el 😀 .

01. Noul Adobe Post, Social graphics…cu stil

Vă aduceți aminte câte poze stock cu text random deasupra și filtru ați văzut azi pe Facebook? Multe! Exact asta a văzut și Adobe. Piața de „social graphics” și „memes” este una mare și destul de neexploatată.

Noul produs Adobe este o aplicaţie iOS, se numeşte Adobe Post și te ajută să creezi astfel de imagini.

02. WordPress Calypso disponibil și pe Windows

In #dinonline3 am povestit mai multe despre WordPress Calypso. Zilele astea a fost lansată și versiunea pentru Windows și Linux. Spor la blogging!

03. CSS Scroll Snap Points

Suna deja interesant nu? Pai este! Noul modul CSS, se numeşte Scroll Snap Points și este o noua tehnologie la care W3C lucreaza. CSS Scroll Snap Points ne ajută sa creem slide-uri numai din cod CSS. Modulul se află in „Editor’s Draft”, adică încă se lucrează la el și nu este recomandat pentru a fi folosit în producție.

Ultima ședința unde s-au discutat modificări pentru el a fost în 3 Decembrie 2015 iar detaliile ședinței se pot vedea aici.

Anul acesta website-urile one-page cu imagini și videoclip-uri pe fundal sunt în trend, cu siguranță noul modul CSS va fi de mare folos.

04. Microsoft oprește suportul pentru IE8, IE9 si IE10

A durat o tonă de ani să scăpam de IE6 și IE7 iar acum Microsoft ne scutește pe noi ( developers ) de trei dușmani dintr-o lovitură. Acum îmi vine să merg la mașina de cusut să îi fac lui Bili Poartă o curea pe care să scrie 3 dintr-o lovitură! Versiunea de IE11 va rămâne activă și va primi updates pe Windows 7, Windows 8.1 și desigur Windows 10.

05. Noua funcţie Slack se numește DND

O funcție pe care o aștept de foarte mult timp, mai exact de când folosesc Slack. Funcția este destul de inteligență, am remarcat un lucru care îl face în mod automat, mai exact te pune automat pe DND dacă ești înafară orelor de lucru.

06. Netflix disponibil si in România

A fost un zvon la început iar într-o zi a fost realitate, serviciul de streaming video este disponibil în România și în alte 130 de țări. Dar suntem pe internet și vedem greu părțile bune, hai să vorbi puțin de părțile mai puțin bune.

Varietatea de seriale și filme disponibile pe platforma Netflix în România este foarte mică, aceasta este problema no.1 .

Problema cu numărul doi este subtitrarea disponibilă în limba Română pe Netflix. Sunt mulți utilizatori de internet din România care nu cunosc limba Engleză la un nivel foarte bun. Există tutorial pe internet despre cum să adaugi subtitrare pe Netflix dar mi se pare complicat pentru un utilizator de rând. Ce îl face să nu aleagă Popcorn Time în loc de Netflix? Știu că sună trist și este trist, dar aceasta este una dintre întrebările adevărate.

07. Amazon livreaza in România

Cu ultimele softuri și tehnici de logistică, mă așteptam la asta. Este o veste foarte bună pentru piață din România. Schimbarea vine odată cu programul Amazon Global, inițiat de Amazon undeva la începutul anului 2016. Urmează să testez livrarea ( deoarece am un wishlist lung ) și să revin cu un mic review.

Eu am deja beculețul aprins dar este posibil ca această schimbare să aducă noi oportunități de afiliere?

08. Oculus Rift este disponibil pentru pre-comandă dar nu si in România

Virtual Reality devine un domeniu tot mai mare și nu știu dacă mă bucură sau mă sperie acest lucru. Oculus Rift va costa $599 și poate fi pre-comandat aici. Există o limită de un produs pe client iar prima livrare se va face în luna martie a acestui an.

PS: Prima postare cu diacritice.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *