Categorii
Online

Din online #8 – Motorola, YouTube Loop, Google Deep Learning

Share

Aceasta este o editie fara Adobe in ea, promit! …dar este o editie cu stiri micute si foarte interesante.

01. Brandul Motorola va disparea de pe piata

Motorola este brandul care au produs primele telefoane mobile. Lenovo, compania care a cumparat Motorola de la Google in Ianuarie 2014 ne anunta ca va retrage numele brandul Motorola de pe piata, dar nu complet. Adica compania va pastra din vechiul nume de brand numai „Moto”. Toate produse lor vor fi produse sub brandul Lenovo, dar cu numele de serie „Moto”.

02. YouTube a introdus functia repeat

Imi aduc aminte prin 2008 ca ma chinuiam sa fac un website de genul care sa puna un videoclip de pe YouTube pe repeat. Chiar cunosc cateva persoane care au reusit sa stoarca cativa banuti dintr-un website de genu. Acum YouTube are aceasta functie, din pacate nu este inclusa in UI dar se poate activa facand click dreapta pe videoclip si apasand pe „Loop”.

03. WordPress worldwide contributor day

Daca doresti sa contribui la proiectul WordPress, poti face asta prin contributor day. Luna aceasta se organizeaza un weekend ( ultimul weekend din luna ), la nivel global  unde poti contribuii. Subiectul de saptamana aceasta  este „support”, asa ca daca vrei sa contribui cu idei legate de modul in care WordPress ofera support ( vorbim de versiunea gratuita ) esti bine venit. Ai nevoie de un cont wordpress.org si un cont de Slack pentru a participa. Mai multe detalii aici.

04. Google lanseaza un curs gratuit de Deep Learning

Pentru inceput sa lamurim cativa termeni. Machine Learning este un principiu folosit de catre programe pentru a invata un anumit lucru, un program obisnuit este creeat pentru a rezolva o anumita problema, un program creeat cu principiul Machine Learning trebuie sa invete cum sa rezolve o anumita problema, un fel de AI. Mai exact principiul isi dezvolta un algoritm prin care identifica diverse lucruri, de exemplu recunoasterea vocala sau citirea scrisului de mana de pe o imagine, acestea sunt exemple usoare.

Ca sa fac tranzitia catre ce inseamna Deep Learning o sa pun problema in felul urmator, mai sus am dat exemplul unui algortim care recunoaste scrisul de mana de pe o imagine. Sa zicem ca scrii pe o coala A4 alba cu un pix negru ceva si pui un program sa iti recunoasca scrisul, acesta se va folosii sau va gandii in doua straturi, adica culoarea alba si culoarea neagra. Acesta este doar un exemplu, „straturi” putea fi orice alta variabila ex dimensiuni, forme etc. Deep Learning este o ramura a Machine learning care proceseaza informatia in mult mai multe straturi, de aici si numele de „Deep Learning”.

Cursul este gratuit pe platforma UDACITY, il puteti accesa aici.

05. Facebook construieste un nou data-center in Europa

Noul data-center va fi construit in Clonee, Ireland acesta fiind al 2-lea in Europa, primul fiind deja construit in Luleå, Sweden. Mark Zuckerberg specifica ca noul data-center va fi alimentat 100% cu energie regenerabila.

12622251_10102615568850851_3583242062064948983_o

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *