Categorii
Online Web Development

Tutorial: Crearea unei teme WordPress, out of the box

Share

Am inceput sa primesc reclamatii pe Facebook de la prieteni pentru absenta mea pe blog, adevarul este ca lucrez la multe lucruri in acelasi timp si am foarte multe articole in draft, de exemplu acest paragraf a fost adaugat dupa scrierea propriu-zisa a articolului.

Pe data de 12 Februarie am inceput sa scriu o serie de tutoriale in care doresc sa imi invat cititorii cum sa creeze o tema pentru platforma WordPress.

Tutorialul este unul bazat pe teorie si explicatii din viata reala, nu este scris cu scop de marketing, este scris pentru ca cititorul sa invete ceva mai mult decat aruncarea a 2-3 linii de cod intr-un editor. Tema va fi simpla, codul va fi simplu dar teoria din spatele codului va fi destul de complexa. De ce am abordat asa subiectul? Pentru ca m-am saturat sa vad cursuri de tot cacatul la un pret exorbitant in care inveti ce face loop-ul while si ce face header.php .

Seria de tutoriale a fost scrisa pentru revista online Ctrl-D, multumesc Alexandra Recășan pentru oportunitate.

Prima parte a tutorialul este deja publicata, poate fi citita aici, ea trateaza structura front-end si structura unei teme WordPress. Momentan avem in calendarul editorial programate urmatoarele doua parti ale tutorialului, a 2-a parte va fi publicata pe 23 Februarie 2016 iar cea de a 3-a parte pe data de 29 Februarie 2016. Sper din tot sufletul ca va exista si a 4-a parte, care doresc sa fie una foarte speciala.

Toata aceasta aventura mi-a deschis ochii si m-am decis sa scriu mai mult despre tech si development, asa ca va anunt ca urmeaza foarte multe articole pe blog-ului companiei unde mesteresc, MachoThemes si cateva articole out of the box pe publicatia Sitepoint.

 

Pana atunci, cheers!

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *