Categorii
Robisme

Un stil de viață mai bun, o carte, ceva rețete și o nouă direcție a blogului#transformed

Share

Nu prea am mai scris nimica în ultima vreme, nici pe blogul personal, nici pentru alte publicații. Nu am mai scris deoarece am vrut o schimbare în viața mea și gândul la schimbare îmi lua toată creativitatea.

În momentul în care m-am oprit din scris făceam destul de multe chestii în acest sens, așa că am rămas cu multe task-uri in așteptare, printre care un articol pentru www.sitepoint.com, un tutorial pentru Ctrl-D și o mică carte legată de WordPress.

Ză book

Cartea este un mic ghid pentru dezvoltatorii de child themes WordPress care intentionează ghidarea în crearea unui child-theme perfect. Adică acel child-theme care nu este ”a pain in the ass” pentru nimeni. Surprinzător, 70% din probleme sunt cauzate de tema părinte, dar ăsta este un subiect pentru altă zi. În momentul de față, the book has no name, dacă aveți orice idee, lasa-ți un comentariu mai jos.

New lifestyle

Titlul sună ca și cum ar fi scos dintr-un articol scris de un vegetarian despre ”gluten free sh*t”, dar nu este chiar așa. Undeva prin Decembrie 2015 am început să practic un sport care îmi place la nebunie, ci anume fitness-ul. La acel moment nu îl luam în serios, mergeam la 3-4 antrenamente pe săptămână, mâncam ce apucam șamd. Însă dupa 2 luni au început să iasă la iveală aproape toate problemele de sanătate cauzate de statul pe scaun și alimentația proastă. Începând de la dureri în două zone pe coloană până la încheieturi și arsuri la stomac. Văzând toate acestea, m-am descis să combin două lucruri care îmi plac la nebunie, sport-ul și gătitul, astfel a rezultat un stil de viața mult mai echilibrat.

Trebuie să recunosc că nu a fost ușor pe lângă lucrurile pe care le făceam zi de zi să dedic timp antrenamentului, alimentației și învățatului. Partea cea mai grea a fost tranziția de la mesele pe care obișnuiam sa le mananc (1500-3000Kcal pe masă) la ceea ce mănânc acum. Dar fitness-ul îl practici pentru a-ti face viața mai ușoară. Dacă îți face viața mai grea problema este la tine, ceva nu faci bine.

Din decembrie pana în momentul de față am slăbit mai bine de 12kg folosind un antrenament bine structurat și o alimentație bună, toate acestea fară un antrenor sau nutriționist.

Rețete

Deoarece am început să gătesc mult mai mult și să învăț cum stă treaba cu caloriile/nutrienții am fost nevoit să îmi modific rețetele preferate pentru valorile nutriționale de care aveam nevoie, astfel am reușit să strâng câteva rețete foarte faine, unele chiar unice. Toate acestea împreuna cu multe alte informații din această nișă o să le public pe un nou blog www.transformed.ro ( încă în construcție, sorry ). Momentan lucrez la o serie de topping-uri delicioase pentru clătite, vreau sa ajung la minim 20 de tipuri de topping-uri. Apoi va urma sa scriu câteva rețete pentru diverse tipuri de clătite. Iar după ce închid capitolul micului dejun, o sa pregătesc o serie de rețete pentru smoothies.


Blog-ul în schimb va merge puțin într-o altă direcție. O sa renunț la articolele legate de WordPress deoarece o sa le scriu pe un alt blog în limba Engleză și o să scriu mai mult despre tehnologie și lifestyle.

Cheers!

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *