Despre pluginurile WordPress necesare unui blog

In ultimul timp mi s-au cerut recomandari de pluginuri de la bloggerii noi si nu prea am avut ce sa le zic, deoarece depinde de ceea ce scrii, de tema WordPress si de gustul tau in anumite cazuri.

Nu este ok sa incepi cu un pachet specific de pluginuri

Daca incepi cu un pachet de pluginuri stabilit de la inceput, s-ar putea sa iti incarci website-ul degeaba, astfel timpul de incarcare al website-ului va creste si va consuma mai mult trafic. Incepe cu ce ai nevoie tu si blogul tau la inceput. Eu am inceput cu XML Sitemap & Google News feeds si WP Super Cache deoarece numai de atat am avut nevoie la momentul respectiv. Stiam ca o sa scriu despre programare si ca o sa am nevoie de o posibilitate de a face embed la diverse bucati de cod, stiam ca o sa scriu despre marketing si o sa am nevoie de statistici, dar cu toate ca stiam aceste lucruri nu am instalat pluginuri specifice pentru asta.

Pluginuri specifice nisei

Este ok sa anticipezi ce pluginuri vei avea nevoie in functie de nisa pe care scrii, dar revin la ce am zis mai sus, este bine sa instalezi un plugin in momentul in care vei avea nevoie de el. Am avut nevoie sa pun code snippets in articol si am folosit WP Github Gist, inca nu am avut nevoie sa postez grafice asa ca nu am instalat un plugin specific pentru asta, dar am pe lista cateva.

Instaleaza pluginuri in functie de necesitati

Punctul de vedere este acelasi si in acest paragraf. La scurt timp dupa lansare am format partea de jos a website-ului si aveam nevoie de iconite cu profilurile mele sociale, am instalat cateva pluginuri si am ramas la Lightweight Social Icons. Apoi au aparut mesajele de spam si dorinta de a face share la articole, asa ca am instalat AddToAny Share Buttons si Akismet.


 

Cu timpul am vazut ca ofer foarte multe link-uri externe si am foarte multe imagini, asa ca am instalat Nofollow for external link si WP Smush.

Toate analizele de viteza pe WordPress care le-am facut, pluginurile au fost pe locurile doi si trei in lista cu factori ce influenteaza viteza de incarcare si performanta unui website pe WordPress. Daca doresti sa faci o analiza a website-ului tau, poti sa folosesti pluginul P3 Profiler.

Cheers!


Comments

4 răspunsuri la „Despre pluginurile WordPress necesare unui blog”

  1. Eu am 7-8 pluginuri de toate 🙂

  2. Avatar bazarblog

    Nu prea folosesc pluginuri. Le consider inutile si pe deasupra ingreuneaza accesarea rapida a blogului. Parerea mea, fireste!

    1. Avatar Robert Hapiuc
      Robert Hapiuc

      Exact asta era si ideea articolului. 🙂

  3. Avatar Dragos Schiopu
    Dragos Schiopu

    Eu am vreo 15-20 de pluginuri, dar ma asigur ca nu imi incarca siteul, iar unele dintre ele au legatura cu partea de admin si nu afecteaza deloc functionalitatea blogului. De exemplu nu primesc mailuri trimise de pe server asa ca am un plugin care face autentificarea prin SMTP si trimite mailurile.

Sari la conținut